Onze winkel in Lisse is open van di t/m vr 11:00 - 17:00 uur en za. 10:00 - 17:00 uur

BIO-RON BIO-RON VLEESETERS

€17,50
Bokashi is gefermenteerd voedsel voor vleeseters zoals honden met effectieve micro-organismen welke bijdragen aan een gezonde darmflora en een goed functionerend immuunsysteem. Geschikt voor alle rassen en leeftijden!
Niet op voorraad
Levertijd: Op bestelling leverbaar.

WAT IS BOKASAHI?

Om te weten waarom het voeren van bokashi zo belangrijk is kijken wij naar de soortgenoten van onze huisdieren die in het wild leven. Deze dieren eten daar voornamelijk vlees en een klein deel plantaardig voedsel. Bij het eten van hun prooi worden ook de ingewanden gegeten en dan met name de inhoud van de maag van planteneters. In de maag van deze prooidieren vinden we gefermenteerde grassen, zaden, kruiden, bladeren, vruchten en noten. Een roofdier die deze maag eet voorziet zich hiermee van ruwvezel, vitamine, mineralen, micro-organismen en andere belangrijke stoffen die de vertering optimaal houden.

De inhoud van de maag van een prooidier bevat al deels verteerd voedsel (gefermenteerd door de daar aanwezige micro organismen) en is daarmee vergelijkbaar met bokashi. Ook in het verdere verteringssysteem, achter de maag, zijn deze micro-organismen van essentieel belang om tot een goede vertering en fermentatie te komen van het voedsel. Hierdoor ontwikkelt zich in het relatief korte verteringssysteem een optimale capaciteit om het voedsel optimaal te benutten. Deze micro-organismen ontbreken voornamelijk in droge voeding en andere voeding die sterk verhit is geweest.

Een goede manier om tot een goede vertering en fermentatie van het voedsel te komen is door vuile rauwe pens toe te voegen. Vuile pens is echter veelal, tenzij het een bio-keurmerk heeft, afkomstig van dieren uit de intensieve veehouderij waar medicijnen en antibiotica worden gebruikt. Je kunt je dus afvragen of deze pens nog wel zo gezond is voor je dier. Bokashi is hiervoor een perfect alternatief.

De Bio-Bokashi van Bio-Ron wordt gecontroleerd gefermenteerd door positieve EM micro-organismen tot het product een PH van < 4 heeft bereikt. Hierdoor blijft het product stabiel en is het lang houdbaar. Stabiliteit behouden is tevens het effect en de functie die bokashi heeft in het verteringssysteem van de vleeseter. Met bokashi heb je dus, een prettig te voeren, essentieel onderdeel van de voeding wat overeenkomt met de inhoud van de maag van een gezond prooidier, meestal een planteneter.

Bokashi kun je voeren in een kuur, bijvoorbeeld een maand 1-2 eetlepels per 10 kg lichaamsgewicht per dag. Je kunt ook beginnen met een kuur, het zogenaamde reinigingsproces en daarna een onderhoudsdosering blijven voeren. Je kunt naar gelang de conditie van de hond de bokashi op elk gewenst moment verhogen of verlagen. Met bokashi kun je snel weer een gezonde darmflora op bouwen. En als alles goed gaat kun je overgaan op slechts theelepeltjes.

Hoe beter de voeding past bij het dier in kwestie, hoe minder bokashi nodig is. Voor alle vleeseters betekent dit dat rauwe vleesvoeding (in tegenstelling tot zwaar bewerkte droogvoeding) het beste bij het wezen van het dier past en daarmee de basis legt voor een gezonde darmwerking. Maar in alle gevallen blijkt dat bokashi een essentieel onderdeel van het dieet van elke vleeseter zou moeten zijn. 

Door de Bokashi te combineren met de SANOFOR VEENDRENKSTOF van BIO-RON ontstaat een symbiotische werking. De beide producten ondersteunen elkaar heel goed.

 

Ingrediënten:

Gerst, lijnzaad, verse wortelen, spelt, haver, aardperen/topinambur, zeezout, rietsuiker melasse, groene algen, spirulina, tijm, gepelde zonnebloempitten, komijn. De melasse is door de micro-organismen grotendeels opgegeten.

Ingrediënten zijn afkomstig van gecertificeerde biologische en biologisch-dynamische teelt.

 

Gebruiksaanwijzing:

*aanbevolen hoeveelheid bij een kuur:

< 10 kg lichaamsgewicht: 3 a 4 theelepels
> 10 kg lichaamsgewicht: 4 a 5 theelepels

Enkele weken achtereen voeren of vermengen met de normale voeding. Daarna dagelijks gebruik in lage dosering toepassen.

*aanbevolen hoeveelheid bij dagelijks gebruik:

< 10 kg lichaamsgewicht: 1 a 2 theelepels
> 10 kg lichaamsgewicht: 2 a 3 theelepels

Begin de eerste week altijd met een halve dosering, opbouwen zolang de ontlasting goed blijft.

 

WAAROM BOKASHI GEBRUIKEN?

 • Geschikt en veilig voor elke vleeseter.
 • Verhoogt de werking van de darmflora.
 • Inzetbaar bij modder en ontlasting eten.
 • Hoeveelheid voedsel kan verminderd worden omdat er meer wordt opgenomen.
 • De vachtconditie verbetert aanzienlijk (glans, verharing, stevigheid en een volle vacht).
 • Minder ontlasting.
 • Rijk aan natuurlijke mineralen, vitaminen en bio-actieve voedingsstoffen.
 • Makkelijk te doseren en aan te passen op het individuele dier.
 • Frisse adem.
 • Word graag gegeten.
 • Zeer prettig om mee te werken.

 

HOUDBAARHEID EN HOE TE BEWAREN?

Bokashi kan het beste op een stabiele koele plaats bewaard worden. Het is belangrijk om altijd een schone lepel te gebruiken om contaminatie te voorkomen. Met een vieze lepel kan het milieu verstoord en kan de houdbaarheid verkorten.

Ook als de houdbaarheidsdatum al verstreken is kan je de bokashi blijven gebruiken, zolang het fris zuur blijft ruiken. Als dit niet meer het geval is dan kan je het nog als plantenvoeding voor de bodem gebruiken, want als bodemverbeteraar wordt bokashi ook toegepast.

 

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wilt u meer weten over dit product?
Wilt u meer weten over dit product?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »