• Fysieke winkel in Lisse
 • Openingstijden di t/m vr 12:00 - 17:30 uur za 10:00 - 17:00 uur.

4.9

  Ultimaflor

  De Groene Os Ultimaflor

  €45,50

  Productomschrijving

  Ultimaflor is een breed toepasbaar product om de darmen van je hond of kat gezond te houden.
  Dit middel is een natuurproduct dat ontwikkeld is volgens de nieuwste inzichten op het gebied van darmgezondheid.

  Je kunt het toepassen tijdens en na een antibioticakuur (of andere medicatie), bij veranderingen in de voeding en in stressvolle periodes (zoals reizen). Ook om gewichtsverlies tegen te gaan, bijvoorbeeld bij oudere dieren, kan Ultimaflor een helpend middel zijn.

  Met de huidige kennis van zaken blijkt dat in de meeste gevallen het gebruik van alleen probiotica niet het gewenste effect heeft.

  Ieder mens en dier heeft een eigen unieke microbioom. Daarom is de samenstelling van Ultimaflor er niet alleen op gericht de goede darmbacteriën aan te vullen, maar juist ook op het creëren van een goede darmgezondheid waardoor de eigen flora zich kan ontwikkelen.

  Dit middel is een revolutionaire combinatie van prebiotica, probiotica, postbiotica, paraprobiotica en aanvullende stoffen.

  • Met FOS van gedroogde cichoreiwortels.
  • Met shiitake, een paddenstoel en ondersteunend voor de weerstand.
  • Met acaciavezels, prebioticum wat de groei van lactobacillen en bifidobacteriën ondersteunt.
  • Met MOS, helpen de darmen te beschermen en bevorderen de aanmaak van gunstige darmbacteriën.
  • Met L-threonine, een aminozuur dat gebruikt wordt voor de opbouw van de slijmlaag in de darmen.
  • Met butyraat, een korteketenvetzuur dat bekend staat als postbioticum (stofwisselingsproduct van de gunstige darmbacteriën met verzorgende effecten op de darmen).
  • Met enterococcus faecium, een probiotische bacteriestam. Gevriesdroogd toegevoegd.
  • Met lactobacillus acidophilus, een bekende bacteriestam die als parabioticum is toegevoegd. Het gaat om afgedode bacteriën met intacte cellen waardoor ze stabieler zijn. Recent onderzoek toont aan dat parabiotica een vergelijkbaar effect hebben als levende bacteriën.
  • Met clinoptiloliet klei, kan eventuele mycotoxines en zware metalen aan zich binden.

  Hoe Ultimaflor gebruiken?

  Gebruik Ultimaflor als een kuur van 8 weken. Geef jouw hond of kat de in de tabel aangegeven hoeveelheid van het poeder. Het advies is om de dosering in een week op te bouwen. Indien nodig mag de dosering verdubbeld worden.
  Meng het poeder door het voer en bij voorkeur met een scheut water. Ultimaflor bevat Acacia, deze vezel werkt optimaal wanneer het wordt ingenomen met voldoende water. Het product werkt het beste op een zo nuchter mogelijke maag. Het makkelijkst is dan ook om het tijdens de ochtendmaaltijd te geven.

  Bij gebruik van medicatie of supplementen ten minste 4 uur tussen de innames laten.

  Katten en honden tot 10 kg: 1x daags ¼-⅓ maatschep door het voer
  Honden 10 tot 25 kg: 1x daags 1 maatschep door het voer
  Honden 25 tot 40 kg: 1x daags 1¼ maatschep door het voer
  Vanaf 40 kg: 1 maal daags 2 maatscheppen door het voer

  1 maatschep = 3,5 gram

  Gebruik in de vorm van een kuur van 8 weken.

  Indien nodig kan de dosering verdubbeld worden.

  Bouw de bovenstaande dosering in een week tijd op, dit luistert niet heel nauw.
  Innemen met voldoende water op een zo nuchter mogelijke maag.

  Voor honden en katten vanaf 3 maanden tot 1 jaar kun je de halve dosering aanhouden.

  Samenstelling:

  Acaciavezels, FOS (fructo oligosacchariden/vezels van de cichoreiwortel), MOS (mannan oligosacchariden/gist), Shiitake (Lentinula edodes mycelium poeder), Saccharomyces cerevisiae, Enterococcus faecium NCIMB 10415 (4b1705) 540 x 10^9 CFU/kg, L-threonine, Clinoptiloliet, Lactobacillus helveticus-HA122 4529 (4b1715) 630 x 10^9 CFU/kg.

  Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van dracht, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

  Voor en na openen droog, donker en koel bewaren.

  Specificaties: 

  FOS (fructo oligosacchariden/vezels van de cichoreiwortel)
  FOS is kort voor fructo-oligosacchariden en deze zijn in dit geval afkomstig van gedroogde cichoreiwortels. Ze doen doet dienst als prebiotica: ze helpen een gezond darmmilieu waardoor de nuttige bacteriën zich lekker thuis voelen.

  Shiitake (Lentinula edodes vruchtlichaamextract (≥40% polysacchariden))
  Shiitake is een medicinale paddenstoel, met een oorsprong in Japan en China en is een echte weerstandbooster. Shiitake bevat talloze fytonutriënten en door de immuun ondersteunende werking eigenlijk voor het hele lichaam gezond. Maar het stofje lentinan (een bètaglucaan) en de talloze vezels springen eruit als het gaat om het ondersteunen van de darmgezondheid.

  Acaciavezels
  Acacia is een fantastisch prebioticum dat de groei van lactobacillen en bifidobacteriën ondersteunt.

  MOS (mannan oligosacchariden/gist)
  MOS, oftewel mannan-oligosacchariden, zijn afkomstig uit gistwandcellen. Ze helpen de darmen te beschermen tegen toxinen en bevorderen de aanmaak van meer goede darmbacteriën zodat de slechte darmbacteriën niet de overhand krijgen.

  L-threonine
  Dit aminozuur wordt door het lichaam gebruikt om de slijmlaag in de darmen doorlopend opnieuw op te bouwen en is daarmee belangrijk voor gezonde darmen.

  Saccharomycescerevisiae 
  Dit is een gist en staat bekend als postbioticum. Een postbioticumis een fermentatieproduct dat allerlei verzorgende effecten op de darmen heeft. 

  Enterococcus faecium NCIMB 10415 (4b1705) 540 x 10^9 CFU/kg
  Dit is een probiotische bacteriestam en goed onderzocht bij dieren. Deze gunstige darmbacteriën zijn gevriesdroogd zodat een goede houdbaarheid en werkzaamheid gewaarborgd is.

  Lactobacillus acidophilus CECT 4529 (4b1715) 630 x 10^9 CFU/kg
  Dit is een van de bekendere bacteriestammen die de spijsvertering ondersteunen. Deze stam is als paraprobioticum (afgedode bacteriestam) toegevoegd. Hierbij gaat het om dode bacteriën maar met nog steeds intacte cellen waardoor ze veel stabieler zijn dan levende, ook bij wisselende temperaturen. Daardoor is er op het moment van gebruik een exact aantal stammen per gram gegarandeerd en is het resistent tegen zowel het maagzuur als de enzymen die de spijsvertering erop afvuurt. Recent onderzoek toont aan dat paraprobiotica een vergelijkbaar effect hebben als levende bacteriën, soms met net andere positieve eigenschappen.

  Clinoptiloliet klei
  Dit is een kleisoort die in het spijsverteringskanaal mycotoxines en zware metalen aan zich weet te binden om vervolgens mee naar buiten mee te nemen.

  Inhoud: 100gr.

  Recente artikelen
  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »